Viltį dovanojantis gerumas


„Gerumas yra kalba, kurią net kurčias gali girdėti, o aklas – matyti“, – kartą pasakė rašytojas Markas Twainas. Ir, nors sakoma, kad gražiausi darbai yra padaromi tyliai, kartais taip norisi, kad pasaulis pamatytų nesavanaudiškus kilnumo pavyzdžius, keičiančius kitų žmonių gyvenimus. Išgirstų ir suprastų – daryti gerą yra paprasta. Vienas tokių taurių poelgių – susivienijusių įmonių misija padėti vargstančiai šeimai – tėčiui, griūvančiame name auginančiam neįgalią devynerių metų dukrą.

Skaudžios nelaimės šeimą persekioja nuo pirmųjų dienų. Vos gimusios sveikos ir energingos mergaitės atsisakė biologinė motina, vėliau, kai mergaitei suėjo 11 mėnesių, mama persigalvojo ir pasiėmė ją atšvęsti Šv. Velykų… Tačiau, praskriejus pusei metų, mergaitė pas tėtį grįžo suluošinta – patyrusi didelę smegenų traumą. Daktarai mergaitės išgyvenimą pavadino stebuklu.

Visus šiuos metus, nepaisydamas sunkumų, mergaitės tėtis Viktoras Kiniulis prižiūrėjo vienturtę dukrą, ne tik apgobdamas ją rūpesčiu bei meile, bet ir suteikdamas jai viską, ką gali materialiai. Deja, metams sparčiai skriejant į priekį, galimybės visapusiškai aprūpinti savo atžalą tapo vis labiau miglotos. Vyras pripažįsta, kad dabar situacija yra tokia, kad pinigų vos pakanka maistui bei drabužiams, o mergaitė juk dar ir mokytis pradėjo, todėl net svajoti apie suremontuotą būstą nebuvo drąsos.

Vis dėlto ši istorija neliko neišgirsta ir svetimos bėdos nebuvo nustumtos į šalį. Sunkiame gyvenimo kelyje šeimai taip pat daug padėjo paramos ir labdaros fondas VšĮ „Ištiesk gerumo ranką nuskriaustiesiems“, o UAB „Structum projektai“ direktorė Ignė Dutova suorganizavo gerumo akciją, prie kurios greitai prisijungė padėti norinčios ir galinčios įmonės. Tam, kad tėtis ir dukra gyventų saugiai, šiltai ir jaukiai, UAB „Mida LT“ jiems dovanojo stogo dangą, „GROHE AG“ – kriauklių ir dušo maišytuvus, „Villeroy & Boch Gustavsberg OY“ filialas – kriaukles, UAB „Vaineta ir partneriai“ aprūpino plytelėmis, o UAB „Vauksa“ – durimis.

Žinoma, visko gyvenime ištaisyti neįmanoma, tačiau net ir pats mažiausias gerumo veiksmas gali palengvinti liūdnai plakančių širdžių virpėjimą.


Dalintis:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Fill out this field
Fill out this field
Įveskite tinkamą el. pašto adresą.

NAUJAUSIAS NUMERIS

SKAITOMIAUSIA

Savaitės Mėnesio Pusmečio Metų

Paskutinės naujienos

SKAITOMIAUSIA

Savaitės Mėnesio Pusmečio Metų