Sostinės širdyje išdalinti konkurso Inovatyvus viešbučio kambarys apdovanojimai


KONKURSAS 2017 finalas

 

Tarp Vilniaus senamiesčio gatvių įsikūrusiame

jaukiame viešbučio „Grotthuss“ kiemelyje,

kupiname žalumos ir šventinės nuotaikos,

UAB „Structum projektai“ uždarame vakare svečiai

galėjo pamiršti kasdienius rūpesčius ir

pasidžiaugti ateities vizijomis.

Konkurso „Inovatyvus viešbučio kambarys“ renginyje

susirinko gausus būrys svečių, jo pabaigoje

apdovanoti geriausių darbų autoriai

– interjero dizaineriai ir architektai.

 

Modernėjantis poilsio paslaugų srities įvaizdis

Sostinės širdyje, senamiestyje, įsikūrusiame prabangiame viešbutyje „Grotthuss“ klausantis švelnių Žygimanto Skvarčevskio saksofono garsų, renginio „Inovatyvus viešbučio kambarys“ konkurso finale iškilmingai išdalinti apdovanojimai kūrybingiems, drąsiems interjero dizaineriams ir architektams. Šiemet UAB „Structum projektai“ rengiamas projektas „Inovatyvus viešbučio kambarys“ sulaukė itin didelio statybų verslo, architektūros ir mokslo atstovų susidomėjimo. „Konkurso tikslas – skatinti šalies interjero specialistų inovatyvumą, kūrybingumą bei profesinį tobulėjimą. Tai šalies profesionalų ateities vizija, kuria siekiama parodyti Lietuvą kaip vieną inovatyviausių Europos valstybių, į kasdienį gyvenimą besistengiančių integruoti naujausias technologijas. Taip kuriamas sparčiai modernėjančios poilsio paslaugų srityje mūsų šalies įvaizdis“, – skelbdamas renginio pradžią ir supažindindamas su projektu kalbėjo vakaro vedėjas, prodiuseris Edvardas Žičkus.

Šių metų konkursui savo projektus pristatė per 19 gabių Lietuvos architektų ir interjero dizainerių. Žiuri, taip pat žurnalo „Structum“ puslapiuose bei interneto portale „Delfi Manonamai.lt“ vertinimui pateikti visi darbai. Konkursinius darbus, kaip ir ankstesniais metais, vertino autoritetinga komisija, užtikrinusi nešališkumą dalyvių atžvilgiu. Komisijos nariai buvo žinomi architektūros ir interjero dizaino, viešbučių įrengimo specialistai: projektavimo įmonės „Skliauto pėda“ vadovas Gintaras Šernius, studijos „YES.design.architecture“ atstovės Greta Valikonė ir Indrė Baršauskaitė, bendrovės „MK Services“ vadovas Modestas Kalinauskis, „Accor Hotels“ plėtros projektų vadovė Indrė Leškuvienė, Vilniaus Gedimino technikos universiteto Architektūros fakulteto prodekanė dr. Skirmantė Mozūriūnaitė, komisijos pirmininkas architektas, architektūros studijos „Plazma“ vadovas Rytis Mikulionis bei Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos pirmininkė Evalda Šiškauskienė.

Pasak E. Šiškauskienės, projektas ypatingas ir svarbus, nes Lietuvoje šiuo metu statoma 20 naujų viešbučių. Specialistė, padėkojusi rengėjams už garbę dalyvauti, negailėjo gerų žodžių dalyviams: „Linkiu visiems kūrėjams kurti drąsiai ir nebijoti eiti pirmyn.“ Ji įvardijo ir keletą pastabų: „Projektai iš pirmo žvilgsnio gražūs pasižiūrėti, bet labai atsargūs, tai yra labai subtilios spalvinės gamos. Daug gerų inovatyvių techninių sprendimų, tačiau visuose darbuose užkliuvo savotiška dominantė – vonia pačiame kambaryje.“ Anot E. Šiškauskienės, interjerą kuriantys specialistai turėtų pagalvoti, kaip bus įmanoma mažame kambarėlyje įrengti 16 kv. m vonią, ar tokia idėja funkcionali ir patogi, ar tai tebus gražus paveiksliukas. Taip pat ji šiek tiek abejojo, ar savininkai norės investuoti į tokio dydžio vonią. Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos pirmininkė patarė atsižvelgti į daiktų viešbučio kambaryje funkcionalumą ir atitikmenį realybėje. „Tikiu, kad argumentuota kritika kiekvienoje srityje yra akstinas eiti į priekį, – skatino finalininkus žiuri narė. – Spartus modernėjimas stipriai jaučiamas ir paslaugų srityje, tad visų pirma labai džiugu, kad mes nenorime atsilikti.“

Pasak konkurso organizatorių, UAB „Structum projektai“ vadovės Ignės Dutovos, jau trečius metus organizuojamas konkursas „Inovatyvus viešbučio kambarys“ tapo Lietuvoje žinomu ir aukštai vertinamu renginiu. „Labai džiaugiamės, kad domėjimasis konkursu ir aktyvus interjero specialistų dalyvavimas jame neblėso. Tai patvirtina mums, kad einame teisingu keliu, ir skatina plėtoti geras idėjas, kasmet suteikiant konkursui naują kokybę ir aukštesnę vertę, – sakė konkurso organizatorė, bendrovės UAB „Structum projektai“ vadovė I. Dutova. – Projektas ypač svarbus šiuo metu, kai Lietuvoje sparčiai daugėja viešbučių, į rinką atkeliauja nauji ženklai. Nuoširdžiai ačiū visiems dalyviams – jūsų darbai unikalūs, įdomūs ir, kas man labai patiko, skirtingi kaip ir mes visi.“ Organizatorė taip pat padėkojo partneriams, kurie dalyviams pasiūlė daug inovatyvių sprendimų, patarė.

Renginio metu veikė ir interaktyvios ekspozicijos, kuriose dalyviai bei konkurso svečiai susipažino su naujausiomis šiuolaikinėmis technologijomis, skirtomis viešbučiams.

Finalininkų šešetukas

Nugalėtojus scenoje skelbė konkurso „Inovatyvus viešbučio kambarys“ organizatorė I. Dutova ir žurnalo „Structum“ administracijos vadovė Aurelija Ruželienė. Trečioji vieta komisijos sprendimu atiteko interjero dizainerei Vaivai Barbaravičiūtei. Anot jos, kiekvienas interjeras, tai savita ir skirtinga istorija. Savąjį keliautoją V. Barbaravičiūtė tapatino su… savimi – kūrė viešbučio erdvę tokią, kurioje norėtų apsistoti ir pati.

Antrosios vietos nugalėtoja tapo itin daug simpatijų sulaukusi interjero dizainerė Monika Juknienė. Ji dar kartą padėkojo už kvietimą ir galimybę dalyvauti. Dalyvė pasidžiaugė pamačiusi daug gražių kolegų darbų ir idėjų, taip pat dėkojo partneriams už visokeriopą pagalbą projektuojant interjerą, patarimus, pasiūlymus, išsamius paaiškinimus. „Projektuodama interjerą stengiausi, kad jis turėtų charakterį, atmosferą ir būtų su išmaniosiomis technologijomis. Norėjau, kad kambarys paliktų modernų, menišką ir solidų įspūdį, kurį išsivežtų svečias“, – teigė antrosios vietos laimėtoja.

Pirmosios vietos nugalėtoją interjero dizainerį Rimantą Špoką paskelbė žurnalo „Structum“ direktorė I. Dutova ir generalinio partnerio – bendrovės „Tece Baltikum“ komercijos direktorius Regimantas Mikučionis. Interjero dizainerio R. Špoko kambarys – daugiakultūriam vartotojui skirta šilumos ir jaukumo sala šiuolaikinės architektūros betono, medienos ir žalumos kontekste. Jis į viešbučio svečią norėjo pažvelgti kaip į skirtingų kultūrų, skirtingos patirties žmogų. Prizininkai buvo apdovanoti organizatorių bei partnerių prizais, o pirmosios vietos nugalėtojui atiteko kelionė į Europos viešbučių dizaino apdovanojimus „AHEAD Europe 2017“.

Savo favoritams dovanas už produkcijos panaudojimą įsteigė ir konkurso partneriai: UAB „Jung“, UAB „Baltijos brasta“, „Gaja Decor Group“, „Grohe“, „Laufen“ bei „Comfort Heat“.

Internautų balsai sėkmę atnešė interjero dizaineriui Ernestui Sobolevskij. Jis pelnė publikos simpatijas ir portalo „Delfi Manonamai.lt“ įsteigtą nominaciją.

Anot likusių konkurso finalininkų – interjero dizainerių dueto Kristinos Balaišytės ir Vaidos Kandratavičiūtės, interjero kūrimas yra identitetas, estetika, kultūra, geras skonis, kuris lavinamas, kaip lavinamas skonis vynui, literatūrai, muzikai. „Mūsiškis slypi paprastume, bet tikrai ne prastume.“ Antrasis konkurso duetas Agnė Šiaudvytė ir Margarita Kovalevskaja patikino, kad malonu matyti tiek daug talentingų ir apdovanotų žmonių, kuriančių rytdieną.


Dalintis:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Fill out this field
Fill out this field
Įveskite tinkamą el. pašto adresą.

NAUJAUSIAS NUMERIS

SKAITOMIAUSIA

Savaitės Mėnesio Pusmečio Metų

Paskutinės naujienos

„See Sea Park“: šviesos buveinė

„Osamu Morishita Architect and Associates“ priėmė iššūkį Fukui prefektūroje (Japonija) sukurti vietą, kurioje žmonės galėtų diegti naujoves ir plėtoti naujus…

Has photos

SKAITOMIAUSIA

Savaitės Mėnesio Pusmečio Metų