Pokyčiai džiugina


Neįmanoma nepastebėti, kad vienu metu Kaišiadorių r. savivaldybėje vyksta daugybė darbų, tačiau vienas naujausių – A. M. Brazausko parko miesto centre prikėlimas naujam gyvenimui. Juk patrauklios ir visuomenės poreikiams pritaikytos aikštės, parkai, renovuojami kultūrinio paveldo objektai yra vienas pagrindinių miestų gyvybės ženklų.

Moderni žalioji zona: baigtas rekonstruoti Kaišiadorių miesto parkas

Kaišiadorių miesto centrinėje dalyje esantis Prezidento A. M. Brazausko parkas virto šiuolaikiška ir modernia žaliąja zona, pritaikyta rekreaciniams, poilsio ir sveikatinimo poreikiams. Jaukus parkas tiek vietos gyventojams, tiek miesto svečiams vėl tapo pageidaujama vieta leisti laisvalaikį. Kaišiadorių r. savivaldybė didelį dėmesį skyrė viešosioms erdvėms. Iki tol į parko infrastruktūrą nebuvo investuojama daugiau kaip 20 metų. Savo vietą čia atras ir jaunimas, ir suaugusieji, šeimos bei senjorai: atnaujinti takai, sporto ir mankštos aikštelės, greit bus pastatyti šachmatų stalai, jaukiai takų kraštuose prigludę suoleliai jau kviečia prisėsti. Rekonstruota žalioji teritorija pritaikyta ir žmonėms su negalia, atnaujintas apšvietimas, saugumui užtikrinti artimiausiu metu atsiras sumontuotos vaizdo stebėjimo kameros. Tvarkydama parką miesto savivaldybė nepamiršo ir vaikų. Jiems įrengtos trys skirtingoms amžiaus grupėms skirtos žaidimų aikštelės. Dauguma po parką mėgstančių pasivaikščioti kaišiadoriečių atkreipė dėmesį, kad pasodinti nauji želdiniai. Kaip neįtikėtinai bus gražu atnaujintame parke pavasarį, kai į naujus namus atkeliavę augalai sulapos visu gražumu!

„Žingsnis po žingsnio judame link to, kad Kaišiadoryse atsirastų dar vienas didelis traukos objektas, – pasakoja Kaišiadorių savivaldybės meras Vytenis Tomkus. – Kai kalbame apie miesto veidą, turime omenyje ne tik prekybos centrus, gyvenamuosius ar administracinius pastatus. Viešosios erdvės tarsi pratęsia, nuspalvina kiekvieno žmogaus buitį ir būtį, todėl jos labai svarbios vystant bendruomeniškumą ir gaivinant patį miestą, didinant jo įvaizdį, patrauklumą investicijoms.“

Ne taip seniai visapusiškai miestui atsivėrė ir atnaujinta miesto vizitinė kortelė – centrinė aikštė, skirta visuomeniniams, reprezentaciniams renginiams organizuoti, žmonėms susiburti ir bendrauti. Jai atnaujinti LR ūkio ministerija skyrė 200 tūkst. eurų, Lietuvos automobilių kelių direkcija (LAKD) – 300 tūkst. eurų, apie 184 tūkst. eurų buvo Kaišiadorių r. savivaldybės biudžeto lėšos.

Atnaujinama Žiežmarių sinagoga. Situacija buvo kritinė

Permainomis jau kuris laikas alsuoja Žiežmarių miestas (Kaišiadorių r. sav.). Įtraukta į Kultūros vertybių registrą unikali Žiežmarių sinagoga, pastatyta XIX a. viduryje, daug metų buvo paversta sandėliu, laikui bėgant tapo avarinės būklės, o dabar į praeivius žvelgia naujai sutvarkytu fasadu. Visus darbus objekte ketinama baigti iki 2018 m. vidurio. Po statinio pritaikymo visuomenės poreikiams jame vyks kultūriniai ir edukaciniai renginiai, jis bus pritaikytas bendruomenės poreikiams bei Žiežmarių kultūros centro veiklai. Atsinaujinęs istorinis statinys pritrauks daugiau lankytojų. Sinagogos sutvarkymu taip pat siekiama pagerbti didelį indėlį į Lietuvos gyvenimą ir architektūrą įnešusios žydų bendruomenės atminimą ir kultūrinį palikimą. Visoje Lietuvoje išlikusių medinių sinagogų yra vos 14.

Tai tik kelios Kaišiadorių r. savivaldybėje šiandien paminėtos vietos, kuriose įvyko džiuginantys pokyčiai, kitos erdvės dar laukia savo atgimimo.


Dalintis:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Fill out this field
Fill out this field
Įveskite tinkamą el. pašto adresą.

NAUJAUSIAS NUMERIS

SKAITOMIAUSIA

Savaitės Mėnesio Pusmečio Metų

Paskutinės naujienos

SKAITOMIAUSIA

Savaitės Mėnesio Pusmečio Metų