Kampanija „Už saugią Lietuvą“ – pokyčiai prasidėjo


Pasak šalies vadovės, socialinės problemos nėra tik institucijų, socialinių darbuotojų ir įvairių tarnybų reikalas. Delsti ir laukti, kol problemą išspręs kiti, negalima, nes kartais tokia pagalba ateina per vėlai. Tik bendros visų pastangos gali atnešti reikšmingų pokyčių šalies gyvenime, o pirmieji kampanijos metai parodė, kad tokie pokyčiai iš tiesų įmanomi.

Kampanija sulaukė didelio atgarsio. Prie jos prisijungė visos 60 šalies savivaldybių, NVO, verslo įmonės, įvairios institucijos, diplomatinės atstovybės, šalies žiniasklaida. Kampanijos ambasadoriais sutiko tapti žymūs Lietuvos žmonės. Šiuo metu kampaniją yra pasiekusios daugiau kaip 300 gerųjų iniciatyvų iš visos Lietuvos. Dėmesio verti pavyzdžiai įkvepia, ragina veikti arba padrąsina žmones kreiptis su pagalbos prašymu.

Esminiai pokyčiai prasidėjo visose kampanijos srityse – priimtos Prezidentės inicijuotos įstatymų pataisos dėl globos įstaigų pertvarkos, patyčių, Baudžiamojo proceso kodekso pataisos dėl nukentėjusių ar liudijančių vaikų apklausų vykdymo pasitelkus profesionalų psichologą. Seimui pateiktos ir apsvarstytos įstatymų pataisos dėl vaikų globos pertvarkos spartinimo. Taip pat imtasi užtikrinti, kad prieinama emocinė pagalba žmogų pasiektų visose grandyse, rengiama efektyvi kovos su priklausomybėmis sistema, socialinės rizikos, smurto šeimoje mažinimo ir ten augančių vaikų saugumo užtikrinimo priemonės.

Ypatingą vietą kampanijoje užima socialiai atsakingo verslo įmonės – jų pastangomis keli šimtai vaikų iš socialinės rizikos šeimų pirmą kartą turėjo vasaros atostogas, imti steigti nauji vaikų dienos centrai, o jau veikiantys surado mentorius.

Daugiau informacijos apie nacionalinę kampaniją – interneto svetainėje uzsaugialietuva.lt ir „Facebook“ paskyroje. Čia galima rasti gerųjų pavyzdžių ir patiems su visa Lietuva pasidalinti savo idėjomis, atliktais darbais. Jie taps įkvepiančiais pavyzdžiais žmonėms, bendruomenėms ir organizacijoms, paskatins prisijungti ir kitus.

 


Dalintis:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Fill out this field
Fill out this field
Įveskite tinkamą el. pašto adresą.

NAUJAUSIAS NUMERIS

Paskutinės naujienos

Pradėtos bažnyčios statybos Kauno rajone

Šie metai prasidėjo svarbaus projekto įgyvendinimu – startavo Giraitės (Kauno rajonas) Šventosios Šeimos parapijos bažnyčios statyba. Šio svarbaus pastato paskirtis…

Has photos

SKAITOMIAUSIA

Savaitės Mėnesio Pusmečio Metų