Ieškant tobulos grindų dangos…


Medicininės paskirties objektams, viešosioms įstaigoms, kuriose lankosi daugybė skirtingo amžiaus bei įvairios fizinės būklės žmonių, reikia ypatingo dėmesio. Tokiuose pastatuose ypač svarbu sukurti saugią ir komfortabilią aplinką. O tinkama grindų danga – vienas iš elementų, galinčių padėti suformuoti visų trokštamą, jaukų prieglobstį.

 

Šiuolaikinėse įstaigose visos patalpos turi ne tik užtikrinti funkcionalumą. Kiekviena erdvė privalo garantuoti, kad žmonės joje jausis patogiai, ramiai. Sveikatos priežiūros objektuose tokių patalpų yra labai daug. Įvairūs skyriai, įskaitant aukšto techninio lygio medicinos bei specialaus gydymo zonas, taip pat įprastos paskirties administracinės patalpos, komercinės, maitinimo ir kitokių paslaugų erdvės, pavyzdžiui, techninės mechanizmų patalpos, automobilių statymo zonos, kurios privalo ne tik atitikti specifinius reikalavimus, bet ir orientuotis į žmonių gerovę, jų gydymą bei išgijimą.

Inovatyvūs sprendimai

Moderni šiandienos visuomenė vertina inovatyvumą. Ne išimtis ir įstaigos, įmonės, medicininės paskirties objektai bei šių pastatų grindų danga. Nieko keista, juk iš tiesų praleidžiame tiek daug laiko vaikščiodami, skubėdami, o kartais tiesiog mindžikuodami koridoriuje prie kabineto ar palatos… Todėl darbuotojų bei pacientų saugumas privalo būti kiekvienos įstaigos bei įmonės pareiga.

Daugiau kaip 100 metų veiklos patirtį turinti bendrovė „Sika“ padeda įgyvendinti atsakingų vadovų pageidavimus. Sukurtos sistemos, skirtos užtikrinti specialių zonų ir aplinkos techninėms charakteristikoms, ilgalaikiškumui, estetiniams reikalavimams, padeda garantuoti žmonių saugumą, pasirūpinti jų komfortu. Pavyzdžiui, sistemos „Sikafloor®“ sukurtos grindų dangoms tobulinti, „Sikaflex®“ grindų dangos sujungimo vietų sandarinimo sprendiniai sukurti paviršiams hermetizuoti ir higieniškai sandarinti, užtikrinant tam tikrą jungčių poslinkį ir atsparumą mechaniniam nusidėvėjimui dėl numatomo judėjimo.

Pasaulinė technologijų ir rinkos lyderė siūlo ir daugiau inovatyvių sprendimų. Sistemos „Sikagard®“ išrastos sienų dangoms. „Sika“ taip pat specializuojasi ir ilgalaikės vandeniui atsparios stogo dangos priežiūros srityje. Bendrovė gamina aukštos kokybės universalias polimerines membranas „Sarnafil®“ bei „Sikaplan®“ ir MTC skystąją membraną „SikaRoof®“, atitinkančią sveikatos priežiūros pastatų specifinius poreikius bei finansines galimybes.

Aukšta kokybė – prioritetas

Ligoninėse, klinikose, slaugos namuose grindų dangos, sienų dangos bei sujungimo vietų sandarinimo medžiagos turi atitikti aukščiausius higienos reikalavimus ir apsaugoti nuo bakterijų bei grybelinių medžiagų dauginimosi. Ir ne tik… Taikomi sprendimai, pasirenkamos medžiagos privalo būti nepaprastos kokybės. Jeigu kokybės faktorius yra ignoruojamas, rizikuojama ne tik žmonių saugumu, bet taip pat eikvojami ir materialiniai ištekliai. Prastos kokybės grindų danga greitai nusidėvi, nebūna atspari liepsnai, karščiui, cheminių medžiagų poveikiui.

Verta paminėti, kad, priešingai nei kitos tokio pobūdžio dangos, sistemos „Sikafloor®“ ir „Sikagard®“ yra atsparios daugumos skirtingų cheminių medžiagų poveikiui, įskaitant jodino ir kitų sterilizavimo cheminių medžiagų, tokių kaip vandenilio peroksidas (H2O2), poveikį ir koroziją.

Svarbu ir tai, kad „Sika“ veiklos būdai yra sertifikuoti sveikatos priežiūros patalpoms kaip atitinkantys griežčiausius reikalavimus, susijusius su higiena ir bakteriostaze. Pagal šiuos reikalavimus numatoma naudoti švariai aplinkai tinkamas medžiagas (angl. Cleanroom Suitable Materials (CSM), atsižvelgiant į aukščiausius tarptautinius ISO 14644 standartus „Švarios patalpos ir su jomis susijusi kontroliuojamoji aplinka. Oro švarumo klasifikavimas“.

Kūrybiškas požiūris į dizainą

Grožis, estetika… Tai lyg modernaus amžiaus sėkmės eliksyras. Vis dėlto pasiekti tobulą rezultatą nėra lengva. Tad, norint sukurti patrauklų, malonų ir mielą interjerą, kuriam būdingas patogumas vaikštant ir minimalus žingsnių sukeliamas triukšmas, svarbus dinamiškas bei kūrybiškas požiūris į grindų dizainą. Tik tuomet galima užtikrinti visavertį rūpestį darbuotojais, pacientais.

Dėl judėjimo ant grindų dangos atsiranda įvairaus lygio mechaninio nusidėvėjimo apraiškų. Vaikščiojimas ir lovų bei medicininės įrangos minkštų ratukų poveikis palatose sukelia tik nedidelį dilimą. Tačiau medžiagų pristatymas, keltuvai aptarnavimo srityse arba įstaigų automobilių statymo vietose, ypač ant rampų ir apsisukimo vietose, sukelia smarkų dangos nusidėvėjimą. Patalpų viduje didžiausias nusidėvėjimo lygis būna intensyviausio judėjimo zonose, tokiose kaip įėjimas į patalpas bei pagrindiniai koridoriai.

Svarbu, kad sistemų paviršiai būtų sukurti taip, kad užtikrintų atsparumą dilimui ir mechaniniam poveikiui, tenkindami šių dangų naudojimo vietose numatytus reikalavimus. Grindų danga taip pat turi būti atspari smūgiams, sumažinti žingsnių sukeliamą garsą.

Beje, verta atkreipti dėmesį ir į tai, kad žmonės skirtingai ir dažnai subjektyviai suvokia šilumą, tad optimali grindų dangos temperatūra bei dangos šiluminis laidumas yra vieni lemiamų veiksnių, siekiant užtikrinti žmonių saugumą, komfortą bei patogumą. 


Dalintis:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Fill out this field
Fill out this field
Įveskite tinkamą el. pašto adresą.

NAUJAUSIAS NUMERIS

SKAITOMIAUSIA

Savaitės Mėnesio Pusmečio Metų

Paskutinės naujienos

Namai lego principais

Kas sieja prieš 6000 metų nutiestą medinį sweeto taką netoli somerseto Didžiojoje britanijoje, 19 a. Pradžioje darbininkams skirtas mobiliąsias kavinukes…

Has photos

Fasadai, kuriems nėra blogo oro

Vėdinamieji ir jiems giminingi bioklimatiniai fasadai šiuo metu laikomi vienais iš geriausių sprendimų siekiant palaikyti optimalią vidaus temperatūrą ir garso…

Has photos

SKAITOMIAUSIA

Savaitės Mėnesio Pusmečio Metų