Golfas Lietuvoje


Drąsiai galime teigti, kad pagrindinės to priežastys yra kelios. Visų pirma Lietuvoje yra vienas ilgiausių golfo sezonų, net 6 mėn, kuo negali pasigirti skandinavų šalys. Sekantis veiksnys – klimatas, kuris yra be galo palankus, ne tokie žvarbūs orai sezono pradžioje, o vasaros sezonu – ne per karštas aikštyne praleisti net visą dieną. Tačiau, siekiant išlikti patraukliems ir įdomiems ne tik vietiniams žaidėjams, bet ir pritraukti užsienio golfo rinką, Lietuva privalo pasiūlyti kur kas daugiau nei įstabaus grožio, gamtos apsuptyje įkurtus golfo laukus. Atsižvelgiant į naujausias tendencijas, tarptautinius standartus, inovacijų ir infrastruktūrų stiprėjantį poreikį – Lietuvos golfo klubai nepaliaujamai tobulina aikštynus ir stengiasi išlaikyti aukščiausius standartus. Opiausia šių dienų problema Lietuvos rinkoje – PGA profesionalų trūkumas, dėl šios priežasties daugelis golfo klubų yra vadovaujami užsieniečių ir tai atveria naujas galimybes pažinti užsienio golfo žaidėjo poreikius ir pritaikyti sėkmingiausius pavyzdžius mūsų golfo klubuose.

Mitai apie golfą, kuriuos „The V Golf Club“ bando paneigti:

1. Golfas – (ne) moterims ir (ne) vaikams.

Šį mitą paneigia faktiškai kiekviename klube sutinkamos moterys – golfo entuziastės. „The V Golf Club“ turi savo ištikimą moterų žaidėjų grupę, kuri kiekvieną sezoną vis plečiasi. Moteriškų narysčių skaičius tik įrodo, kad šis žaidimas neapriboja ir gali įtraukti įvairaus amžiaus, lyčių bei profesijų atstovus.

Kalbant apie vaikus, „The V Golf Club“ vasaros sezonu organizuoja golfo stovyklas vaikams nuo 6 metų, kur stovyklautojų laukia ne tik golfo žaidimas, bet ir skanus bei sveikas maistas, lauko ir stalo tenisas, plaukiojimas, tinklinis, badmintonas, kiti lauko žaidimai. Vaikams tai yra ne tik puiki laisvalaikio praleidimo forma, bet ir galimybė suprasti kas yra strategija, skirtingos taktikos ar net sportinis konkuravimas.

2. Golfas – „TIK“ turtingiems.

Šis stereotipas gimė Jungtinėse valstijose, kadangi būtent ten turtingieji susirinkdavo ne tik pasidžiaugti savo sėkme mušinėjant golfo kamuoliuką, bet ir pademonstruoti savo finansinę sėkmę. Amerikoje nemažai golfo klubų buvo uždari. Galimai dėl to ir gimė mitas, kad golfas – tik turtingiesiems. Tačiau „Scottish“ tipo golfas buvo visiškai kitoks. Jis prieinamas visiems, laukai nėra uždari, todėl ne finansinės galimybės, o žaidėjo gabumai tapo pagrindiniu kriterijumi renkantis varžovą. Tuo tarpu, „The V Golf Club“ vadovaujasi principu, kad golfas – tai gyvenimo būdas. Čia gerai leisti laiką gali visi, kam nesvetimas žaidimo azartas. Žinoma, verslo ryšių užmezgimas yra lygiai toks pat natūralus reiškinys, kaip ir akiračio bei draugų rato plėtimas bendraujant su kitais žaidėjais.

„The V Golf Club“

Žymaus architekto, Bob Hunt, projektuotas profesionalus, 18 duobučių „The V Golf Club“ golfo aikštynas įrengtas pagal Amerikos golfo asociacijos standartus, su juos atitinkančiomis vejomis bei smėliu grįstomis kamuoliuko lėkimo aikštelėmis („Fairways“) yra įsikūręs 19 km, važiuojant A2 greitkeliu, prabangaus 5 žvaigždučių viešbučio „Vilnius Grand Resort“ teritorijoje. Būtent dėl puikios kelių infrastruktūros „The V Golf Club“ vos per 15 minučių, išvengiant visų šviesoforų, yra pasiekiamas ne tik nuo miesto centro, bet ir nuo oro uosto.

Vienas svarbiausias „The V Golf Club“ išskirtinumas – jis yra vienintelis PGA („Professional Golfers Association”) dizaino golfo aikštynas Baltijos šalyse, pritraukiantis šio sporto entuziastus ne tik į vietinius golfo klubų turnyrus, bet ir į tarptautinius čempionatus. To pasekoje, 2009 m. buvo apdovanotas kasmetiniame „Golf Inc.” žurnalo konkurse „Development of the Year”. Ir tai nėra vienintelis įvertinimas – tiek lietuvių, tiek užseniečių dažnai nominuojamas įspūdingiausiu, ekstremaliausiu ir neįprasčiausiu golfo aikštynų, kuriuose jiems yra tekę žaisti. Įspūdingame aikštyne dera „Scottish Links” golfo aikštyno kategorijos ir Amerikos golfo dizaino bruožai. 2016 m., „The V Golf Club” atsižvelgdamas į golfo žaidėjų poreikius, užbaigė naujojo klubo statybas ir yra pilnai operuojantis. Atidarytame golfo klube įrengta automobilių stovėjimo aikštelė, kurioje telpa 60 automobilių. Taip pat čia yra ir 20 vietų 250 metrų smūgiavimo / treniruočių aikštelė („Driving Range“) po stogu, trumpo žaidimo aikštelė („Chipping Green“), ridenimo aikštelė („Putting Green“), persirengimo kambariai vyrams ir moterims, dušai, didelė terasa su nuostabiu ežero vaizdu. Dėka tikslingai įrengtų treniruočių zonų čia yra organizuojos įdomios, įtraukiančios pamokos tiems, kas nėra golfo bandęs, pvz. komandos formavimui („Team Building“).

„The V Golf Club“ – golfo entuziastams ir žmonėms, kurie tiesiog nori susipažinti su golfo žaidimu atveria kur kas platesnes galimybes, kurios nesibaigia už įspūdingo klubo ribų. Tai 200 kambarių apgyvendinimas „Vilnius Grand Resort“ arba „Vilnius Grand Homes“ prie pat aikštyno įrengtuose apartamentuose, pramogos lauko zonoje (ežerai, teniso kortai, vandenlenčių sportas, „Bora Bora“ restoranas ant ežero kranto), ir SPA malonumai.

Norint sukurti dar palankesnes sąlygas savo nariams „The V Golf Club“ ruošiasi atidaryti „The V Stake House“ veiksiantį ištisus metus, kuris suteiks galimybę ne tik pasimėgauti išskirtiniais skoniais, bet ir turėti erdvę susitikimams bei turnyrų įspūdžių pasidalinimui. Dėl šios priežasties nariai bus pirmieji, kurie įvertins „The V Stake House“ specialiai jiems organizuojamame pristatyme prieš įvyksiantį oficialų atidarymą vos už kelių savaičių – gegužės mėnesį. 

 


Dalintis:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Fill out this field
Fill out this field
Įveskite tinkamą el. pašto adresą.

NAUJAUSIAS NUMERIS

SKAITOMIAUSIA

Savaitės Mėnesio Pusmečio Metų

Paskutinės naujienos

„See Sea Park“: šviesos buveinė

„Osamu Morishita Architect and Associates“ priėmė iššūkį Fukui prefektūroje (Japonija) sukurti vietą, kurioje žmonės galėtų diegti naujoves ir plėtoti naujus…

Has photos

SKAITOMIAUSIA

Savaitės Mėnesio Pusmečio Metų