„Ekorūsys“ – moderni senojo rūsio transformacija


Bendrovė „KABINK“ lietuviams pristato „Ekorūsį“ – į žemę įkasamą 12 m2 kapsulę, kurioje galima laikyti daržoves, uogienes, vaisius, konservus, vyną ir kitas gėrybes. Čia ir žiemą, ir vasarą laikosi apie 5–9 °C temperatūra. „Ekorūsys“ – tai novatoriškas tradicinio rūsio sprendimas. Turint tokią požeminę talpą, galima racionaliai tvarkyti savo ūkio gėrybes, be to, neeikvoti laiko ir kuro kasdien vykstant apsipirkti. „Rūsys yra visiškai hermetiškas, išskyrus natūralią ventiliaciją. Iš viršaus jis užberiamas 0,8 m žemės sluoksniu, todėl temperatūra visuomet išlieka pastovi. Čia tinka laikyti viską, ką tik užauginate“, – sako bendrovės „KABINK“ direktorius Audrius Virbickas.

Toks rūsys nelaidus drėgmei, apsaugo gėrybes nuo graužikų, pelėsinių grybelių, kitų mikroorganizmų. Pašnekovas džiaugiasi, kad šis gaminys kol kas neturi analogų Europoje. Gaminiu jau susidomėjo ir vokiečiai, tačiau jų klimato juostoje temperatūra rūsyje laikosi keliais laipsniais aukštesnė. Todėl Vokietijoje rūsys bus pritaikytas jaunam vynui brandinti.

Rūsį sukūrė Latvijos bendrovė, turinti ilgametę talpų iš kompozito gamybos patirtį. „Ekorūsys“ taip pat gaminamas iš šios lengvos ir labai atsparios medžiagos. Kompozitas nekenksmingas nei žmogui, nei aplinkai. O kaip su gruntiniu vandeniu?

„Bene didžiausias šio rūsio pranašumas – kad šį rūsį galima pastatyti bet kokiame grunte. Jam suteikiama dešimties metų garantija, tačiau skaičiuojama, kad realiai jį bus galima eksploatuoti apie 50 metų. Šį rūsį galima vos ne į pelkę įkasti, nes pirmiausia įleidžiami blokai, rūsio išorėje yra kilpos ir jis prie blokų tvirtinamas grandinėmis. Taigi jo neišjudins net stipresnis gruntinis vanduo“, – tikina A. Virbickas. Bendrovė „KABINK“ partnerių kūrinį „Ekorūsį“ pristatys artimiausioje parodoje „RESTA“.

 


Dalintis:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Fill out this field
Fill out this field
Įveskite tinkamą el. pašto adresą.

NAUJAUSIAS NUMERIS

SKAITOMIAUSIA

Savaitės Mėnesio Pusmečio Metų

Paskutinės naujienos

SKAITOMIAUSIA

Savaitės Mėnesio Pusmečio Metų